Samira Diab
Samira Diab en interviewer Liesbeth van der Hagen


Voor sommige van onze vrouwen is Samira Diab een bekende. Samira is ruim 5,5 jaar geleden naar Nederland gekomen en is inwoner van onze gemeente. Ze is getrouwd met Moussa en zij hebben 3 volwassen kinderen. Een aantal van onze vrouwen kent haar via bijvoorbeeld het
vrijwilligerswerk wat ze deed. Samira is erg actief: ze is vrijwilliger geweest op een PG afdeling van Odendael, vrijwilliger bij het Damiaancentrum en ze is werkzaam bij een grote handelskwekerij
in Sint-Oedenrode.

Liesbeth kent Samira al enige jaren en heeft haar gevraagd om iets te vertellen over over zichzelf.

Samira vertelde over haar reis vanuit Syrië naar Nederland. Haar man met zoon die als eerste vluchten naar Soedan, Libië, Italië en vervolgens Nederland. Aangekomen in Nederland zijn Samira en haar andere kinderen naar Nederland gekomen.
Samira heeft Palestijnse ouders die gevlucht zijn vanuit Palestina naar Syrië eind jaren veertig. En als zoveel Palestijnen geen paspoort hebben. Intussen heeft Samira en haar familie een Nederlands paspoort en zijn zij in staat om te reizen en familie te bezoeken.

Samira houdt van koken en is gestart met een catering. Maar helaas heeft alles stil gelegen door Corona. Samira heeft een Facebookpagina Samira Kookt voor wie interesse heeft. Lekker Midden Oosten hapjes en lekkernijen.

Geef een reactie